Dertigers

July 23rd, 2006

Ooit heb ik Tom Lenaerts lezen te zeggen:
"De Mol" is een typisch programma, gemaakt door dertigers: wij interesseren ons in waarom mensen dingen doen.
Toen snapte ik niet echt wat ie bedoelde (buiten "alle dertigers zijn manipulatieve z*kken"). De laatste tijd betrap ik er mezelf echter op dat ik bij het lezen van een boek me eerder afvraag "waarom doet ie dat?" in plaats van "wat doet ie nu?" In het dagelijkse leven, daarentegen, houd ik me gelukkig nog steeds vast aan mijn Absolute Gelijk en het Uiten van Emoties Zonder Vooropgesteld Plan. (Wat ik me ook afvraag, is hoe het met de komende decennia zit. Nullers zitten met de vraag "hoe zit de wereld in elkaar", tieners met "hoe zit ik in elkaar", twintigers met "hoe zitten relaties in elkaar", en dertigers dus met "hoe zitten anderen in elkaar". Welke vragen er dan nog overblijven voor veertigers, vijftigers, enzovoort, blijft me voorlopig nog een raadsel. Misschien hebben zij het geluk gevonden in het besef dat je beter niet alles weet en begrijpt?)

Leave a Reply