Tijdens de zomer ga ik met de fiets naar het station. En zoals de Belgische zomers zijn, heb ik me de laatste dagen al een paar keer in een regenjasje (ook bekend onder de noemer kaawee) kunnen wurmen. Nu houd dat ding het meeste van uw bovenlijf wel droog - tenminste voor zover het niet nat wordt van het zweet dat zich dan ophoopt. Maar het is onmogelijk om met dat ding uw hoofd niet kleddernat te laten worden: ofwel waait de kap af, ofwel draait ze niet mee als je je hoofd draait (levensgevaarlijk als je ergens moet afslaan!), ofwel hoor je niets meer buiten het ritselen van de kap (levensgevaarlijk als je rechtdoor moet op een straat waar ook bussen rijden!) Daarom vroeg ik mij af: bestaat er geen degelijke oplossing om uw hoofd een beetje droog te houden op een fiets?

6 Responses to “Gat in de markt (of: de zomer in België)”

 1. Philip Paeps Says:
  Een hoed natuurlijk! http://www.paeps.cx/weblog/life/new_hat.html Ik heb het trouwens ook niet voor "regenjassen". Ik draag gewoon een regenbroek en een hoed. En in de zomer (of wat voor zomer moet doorgaan) laat ik al die regen-gear soms gewoon liggen. Het moet maar droog worden! Gewoon wat droge kleren en een handdoek ("do you know where your towel is?") in de rugzak/fietstas en nat worden maar. Omdat een broek nogal veel plaats neemt, is een regenbroek wel zinvol.
 2. Philip Paeps Says:
  "It Works For Me"[tm] Als de hoed de juiste maat heeft, blijft die vanzelf zitten onder semi-normale weersomstandigheden. Enkel in heel hevige wind-tegen misschien af en toe wat tegenhouden. Ik denk dat mijn hoed tot nu toe nog maar een keer of twee effectief gaan vliegen is, en dan nog niet ver (telkens gewoon kunnen vangen). Koordje aanmaken is misschien wel geen slecht idee. Bij gelegenheid eens onderzoeken.
 3. Tom Klaasen Says:

  @Serge, Philip: Menen jullie dat nu? Een hoed? Op een fiets? Ik zou denken dat die nogal snel gaat vliegen. Of bind je die met een touwtje rond je kin?
  @Dirk: een _beetje_ presentabel mag wel. Ik word al genoeg bekeken als ik in de winter met mijn gele hesje het perron opstruin ;)

 4. Rik Says:
  Voor brilledragers als mezelf: een hoed is het enige dat werkt. Ik gebruik al wel een tijd zo'n regenhoedje van goretex - prima ding - alleen vergeet ik het nogal vaak ;-) ...
 5. Serge van Ginderachter Says:
  Ik testte dat nog niet op de fiets, maar dat zal wel eender zijn. Het beste om je hele hoofd te beschermen van de regen is een deftige cowboyhoed. Als dat op een paard werkt, moet dat op een fiets werken ook.
 6. Dirk Says:
  Speedo ! : http://www.speedoweb.be/tech%20FSII.jpg Als het werkt voor zwemmers ...

Leave a Reply