Bronvermelding

January 28th, 2008

Vroeger, lang geleden, toen de dieren nog spraken en de mensen in vrede samenleefden, toen gold er een soort beleefdheidsregel onder de bloggers: als je een interessante link vond bij iemand, en je vond die interessant genoeg om zelf over te bloggen, dan zette je in je postje een link naar de blog waar je de link gevonden had. Dat was een manier om de vinder te bedanken, en getuigde van beleefdheid, zowel tegenover de vinder als tegenover de lezer. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Ik vind dat spijtig.

6 Responses to “Bronvermelding”

 1. Tom Klaasen Says:
  @paul, @florisla: Als er 2 bloggers op quasi hetzelfde moment zeggen 'kijk eens wat ik gevonden heb', en dan dezelfde link geven naar een of andere Flickr fotoset, dan is dat niet toevallig. En dan vind ik dat ze daar best een bronvermelding bij zetten.
 2. Paul Cobbaut Says:
  Ik doe dat nog steeds, zijn er dan zoveel tegenvoorbeelden ?
 3. futtta Says:
  sommige bloggers linken blijkbaar niet (graag) naar andere sites in de hoop om bezoekers zo langer op de eigen blog te houden. ik geloof eerder in het tegendeel; relevante links (inclusief bronvermelding waar van toepassing) verhogen de betrouwbaarheid van een blogpost en dus de kwaliteit van de blog in zijn geheel, wat automatisch voor meer (terugkerende) bezoekers zorgt?
 4. florisla Says:
  Waar heb je dit gevonden? ;-)
 5. Kristoff Says:
  Kan het niet liggen aan de opkomst van de vele aggregators? De interessante links ontspruiten meestal uit services als digg, reddit, en waarom niet, netjes. Al zal het wellicht wel dat de deelnemers ze ook van andere bronnen hebben. Nee, de grote boosdoener is de groei van het internet. Ga even 5 jaar terug. Toen had je amper tien bloggers (sorta speaking) In zo'n kleine groep wou (of kon) je niet anders dan beleefd zijn.
 6. elise Says:
  Ik ben het met je eens. Ik probeer dat nog te doen - als ik het niet doe dan is dat per ongeluk of vergeetachtigheid.

Leave a Reply