Een jaar of 10 geleden kwam ik in contact met nogal wat bedrijven die en masse ontwikkelaars aan het zoeken waren. Eén bedrijf is me in het bijzonder bijgebleven: op een zonnige zaterdagmorgen werden we na een korte introductie met een man of 100 in een zaal met lessenaars gestoken, en kregen we vragenlijsten om onze kennis te testen. Zonder ons eerst te vragen of we nu eigenlijk overtuigd waren, zo na die introductie, maar soit. Na dat toelatingsexamen was ik er toch in geslaagd om een lokale manager aan te klampen. Ik vroeg hem "ik heb de indruk dat hier nogal veel met mainframe technologie gewerkt wordt. Eigenlijk ben ik nogal geinteresseerd om met Java te werken, web-addict zijnde enzo. Hebben jullie daar plannen mee?" Zijn antwoord? "Java? Wie zegt dat dat gaat blijven bestaan? Over een jaar of twee hoor je daar niets meer van, mijn beste. Nee, daar doen wij niet aan mee." Blogposts alom doen mij regelmatig aan deze anekdote terugdenken, de laatste tijd.

4 Responses to “Wat is hype, en wat zal blijven bestaan?”

 1. Van Java naar (Ruby on) Rails of Grails? | futtta’s blog Says:
  [...] is opvallend dat een aantal developers op planet grep en geekdinner persoonlijk en daarna ook professioneel de switch [...]
 2. Ann Says:
  Java? De koffie? ;o)
 3. Wim Says:
  Ik was daar precies bij toen ;-)
 4. TimothyP Says:
  Ah, die man zat er gewoon een jaar of 15 naast :p (doordenkertje)

Leave a Reply