Gem dependencies

April 8th, 2008

Geweldig nieuws. Eén van de punten waar je in Rails in elk project opnieuw even moet nadenken, is hoe je omgaat met gems (voor wie dat niet kent: gems zijn een soort plugins in Rails die je extra functionaliteit bieden). Vroeger was de 'meest instinctieve' manier van werken om je gems system-wide te installeren. Dat wil zeggen dat al je projecten dezelfde gems gebruiken. Mensen die al eens met dll's in aanraking geweest zijn, weten wat dit wil zeggen: soms veranderen er dingen in die gedeelde libraries. Het kan dus zijn dat project A werkt met versie 1 van een bepaalde gem, maar dat project B versie 2 van diezelfde gem nodig heeft. Als project A niet met versie 2 kan werken, heb je een probleem. Wij lossen dit meestal op door de gems in het project te bewaren. Maar het kost me altijd even tijd om me het commando op te zoeken waarmee je dat kan doen. Het goede nieuws is nu: de mensen van Rails hebben het probleem ook gezien. En vanaf nu kan je je gem dependencies in je environment.rb file specifiëren!

2 Responses to “Gem dependencies”

  1. elise Says:
    Tof ! Ik zat er net over na te denken, en was bijna manueel gaan unpacken. In welke versie van rails is dit geimplementeerd ?
  2. Tom Klaasen Says:
    @elise Edge - dit is de HEAD van de development tree.

Leave a Reply