Archives

links for 2006-07-31

July 31st, 2006

Operatie

July 27th, 2006

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat Jan hierover zal vinden, over pakweg een jaar of 12. Ik bedoel niet de operatie, maar wel het feit dat alleman vanaf nu zomaar informatie heeft over een lichaamsdeel waar men normaal iets minder informatie over heeft. Een generatieconflict in de maak, jawel.
Kijkkijk, een mens met toch wat ervaring in de materie. En wat zit er zowat halverwege zijn presentatie? "Niche yourself", net het stuk waar ik het het moeilijkst mee heb. Dingen om onder de douche nog eens over na te denken, alleszins. (Natuurlijk heeft die mens zijn eigen agenda als ie dit allemaal verkondigt. Maar toch 40 minuten well spent, al was het maar om over te dromen.)

Axl Peleman ient Antwaarps

July 27th, 2006

Begin uw haar al maar oep te fretten, Flip ;-) Axl is wel een beetje van stijl veranderd sinds "She's an alien" en "I'm a monkey", maar, ik ook, dus dat kan alleen maar meevallen. Hmm, lang geleden dat ik nog eens naar een plaatje heb uitgekeken. Dat ie maar zorgt dat het de moeite is.
Michels buurman? Nu de helft van Jongens en Wetenschap in Humo reklame heeft gemaakt voor Michels site, moet die buurman zowat berucht zijn in de tweede grootste stad van Vlaanderen, niet?
Net nog eens op "Ondernemer in Gent: Vijftien tips om zelfstandig te worden" gebotst. Puntje 2 (investeer in een goede boekhouder) snap ik (hoewel hier de eeuwige vraag rijst "hoe weet ik of een boekhouder goed is?"), 3 (factureer op tijd) en 4 (bewaak je cash-flow) lijken ook logisch. Puntje 5 (executie) wordt al wat moeilijker: hoe kan je weten of je je tijd niet investeert in een idee dat niet de moeite waard is? Misschien voer je beter een ander idee uit? Bij punt 6 (netwerk) is de eerste reactie "och gij", tot je dan verhalen hoort van ex-collega's die hun diensten verlenen aan alle mogelijke bedrijven... waar ex-collega's werken. 7 (creëer je eigen niche, en vul die) is een lastige: hoe creëer je een behoefte? Je moet een klein gaatje maken, en zien dat mensen je dan vinden. Dit ruikt sterk naar wat men "specialisatie" noemt in een bediendencontract-context: specialisten zijn moeilijk te vinden, maar een specialist die ergens weg moet, gaat veel last hebben om een bedrijf te vinden dat nood heeft aan zijn specialisme. Punt 8 (maak het makkelijk om zaken mee te doen) is dan weer zeer duidelijk. 9 (praat met collega's) sluit aan bij 6, en praten met collega's gaat je altijd wat dingen leren die je nog niet wist (en omgekeerd natuurlijk). Bij 10 (focus) rijzen bij mij dezelfde angsten als 5 en 7: focus je wel op het juiste? Hoe kies je het ding waar jij "het best" in bent? We weten allemaal dat degenen die zichzelf "het best" in een bepaald domein vindt, meestal degene is die het hardst teleurstelt (een beetje het inverse van de regel "the more you know, the more you know how much you don't know" - zie ook hier) 11 (heb een doel) klinkt absurd op het eerste zicht, maar is toch nuttig als je erover nadenkt. Bij 12 (wees vriendelijk), 13 (pak de problemen aan) en 14 (luisteren werkt) denk ik dan: dit geldt voor alles. Als ik een probleem heb met mijn buurman, is het veel gemakkelijker op te lossen door vriendelijk te blijven. Het probleem negeren maakt mij door de band genomen ook niet gelukkiger, en wat ik zie als een probleem voor hem, blijkt dat meestal niet te zijn. En 15 (verzorg het thuisfront) is een conditio sine qua non. Als je iets moet doen dat dat niet toelaat, kan je er beter niet aan beginnen. Hoewel het negeren van het thuisfront meestal het resultaat is van een lange reeks "dat kan er nog wel bij" en "allee, voor één keer dan, ik zal mijn zoontje morgen wel in bed stoppen". Maar dat gebeurt heus niet alleen bij zelfstandigen.

links for 2006-07-24

July 24th, 2006

  • Unison is a file-synchronization tool for Unix and Windows. It allows two replicas of a collection of files and directories to be stored on different hosts (or different disks on the same host), modified separately, and then brought up to date by propagat

Dertigers

July 23rd, 2006

Ooit heb ik Tom Lenaerts lezen te zeggen:
"De Mol" is een typisch programma, gemaakt door dertigers: wij interesseren ons in waarom mensen dingen doen.
Toen snapte ik niet echt wat ie bedoelde (buiten "alle dertigers zijn manipulatieve z*kken"). De laatste tijd betrap ik er mezelf echter op dat ik bij het lezen van een boek me eerder afvraag "waarom doet ie dat?" in plaats van "wat doet ie nu?" In het dagelijkse leven, daarentegen, houd ik me gelukkig nog steeds vast aan mijn Absolute Gelijk en het Uiten van Emoties Zonder Vooropgesteld Plan. (Wat ik me ook afvraag, is hoe het met de komende decennia zit. Nullers zitten met de vraag "hoe zit de wereld in elkaar", tieners met "hoe zit ik in elkaar", twintigers met "hoe zitten relaties in elkaar", en dertigers dus met "hoe zitten anderen in elkaar". Welke vragen er dan nog overblijven voor veertigers, vijftigers, enzovoort, blijft me voorlopig nog een raadsel. Misschien hebben zij het geluk gevonden in het besef dat je beter niet alles weet en begrijpt?)

links for 2006-07-23

July 23rd, 2006

0110

July 22nd, 2006

Al een tijdje geleden geschreven, maar nu pas op de "publish" knop geduwd: Gisteren De Morgen nog eens gekocht (een mens moet toch iets te lezen hebben tijdens een weekend in zijn verlof). Op de voorpagina prijkte een artikel over Tom Barmans initiatief, en Philips (schrijfwijze van De Morgen) commentaar daarop. Na de bedenkingen "storm" en "glas water", vroeg ik me af hoe dit nu eigenlijk gepercipieerd wordt door een modale, ik zeg maar wat, Antwerpenaar. Want voortgaand op het artikel kon ik mij niet voorstellen welk garen Philip dacht te spinnen door dit discours te openen. Enkel VBers die ineens dachten "ik stem tégen verdraagzaamheid???" kwamen mij voor de geest. 's Avonds in de frituur (een mens moet toch iets te eten hebben tijdens een weekend in zijn verlof) legde ik mijn hand op "Het Laatste Nieuws", een blad dat ik alleszins een beetje meer associeer met Philips aanhang. Naarstig ging ik op zoek naar een andere invalshoek op het betreffend faits divers. Wie schetst mijn verbazing toen pagina 1 doofstom bleek te zijn. Ook bladzijde 2 liet mij in de steek. Pas op pagina 38 (!) vond ik een artikeltje van 1/16de pagina (schat ik, ik ben geen specialist) over het glas en de storm waarvan hierboven sprake. Ik vraag me af wat er eigenlijk nog in de Gazet van Antwerpen stond. (Zie dit niet als een politiek statement, eerder als een beschouwing over "perception", "reality", en ook wel "image building" en "manipulatie", en zelfs "ergens met twee voeten tegelijk in trappen")

links for 2006-07-22

July 22nd, 2006

Good story, wrong conclusion. Shouldn't the conclusion be "state the problem, let the other person come up with a solution" ? This way, they won't feel treated as complete fools. Or maybe that's just the more general rule of the one stated...

links for 2006-07-18

July 18th, 2006

links for 2006-07-14

July 14th, 2006

links for 2006-07-13

July 13th, 2006

Blogging

July 9th, 2006

Heb je dat nu ook: ofwel schrijf je een hele post over persoonlijke emoties, en verwijder je die omdat je denkt "dat is niet kies". Ofwel neem je je voor om een uitgebreide post te schrijven over je technische verwezenlijkingen van de afgelopen 6 maanden, maar kijk je eigenlijk al op tegen het werk dat dat met zich meebrengt. Ofwel wil je iets van de daken schreeuwen, maar kan je alleen maar een beetje fluisteren. En dan vraagt men zich af waarom er zoveel blogs doodbloeden.

links for 2006-07-06

July 6th, 2006

Noor!

July 5th, 2006

Time flies when you're having fun ... De kaartjes zijn naar het schijnt al gearriveerd, maar ondergetekende heeft zich nog niet eens de moeite getroost om de rest van de wereld op de hoogte te brengen. Laat dat bij deze veranderd zijn!
P7011534.JPG
Afgelopen vrijdag heeft Sandra het leven gegeven aan Noor, een gezonde dochter van 3kg680 en 52cm lang. And there was much rejoicing in Wilrijk ...

You're looking for something older?