Archives

NrOfStripverhalenliefhebbers++

December 28th, 2006

Hiero Blijkbaar vindt iedereen dat "wetenswaardig", maar hebben ze het "nog nooit aan iemand verteld". Vreemd. Ik wacht nog steeds op die online winkel, trouwens ;-)

Gele vestjes

December 22nd, 2006

Fietsers zijn niet zichtbaar genoeg
Fietsers zijn de outlaws van de straat: ze houden zich aan geen enkele regel
Ondertussen rijden ze rond in gele vestjes, met lichten voor en achter die knipperen dat het geen aard heeft. Een kerstboom is er niets tegen. Als ze nog defensiever gaan rijden, moeten ze loopgraven gaan graven. En toch. Een situatieschets. Een (waarschijnlijk gehaaste?) autogebruiker die vindt dat hij het recht heeft om met zijn ogen dicht te parkeren. En als dat parkeren niet lukt, gewoon toch effe in achteruit gooien en vol gas geven? De fietser die achterop komt, heeft geen flauw idee waar die mens nog naartoe gaat. Als ie dan weer vol gas vooruit rijdt, blijft de fietser er veiligheidshalve maar gewoon naast rijden. Tot de autogebruiker weer een parkeerplaatsje denkt gezien te hebben, en dan maar alles naar rechts gooit. De fietser kan maar beter maken dat ie weg is. Ofwel had ie me niet gezien (in tegenstelling tot de mensen in het station die een beetje meesmuilend lachen "kijk daar die sukkelaar met zijn geel vestje"), ofwel vond ie dat ie laat genoeg was om mensen dood te rijden (maar die trein wacht ook niet op mij), duidelijk is dat zijn medeweggebruikers hem geen zier interesseren. Volgende keer moet ik er misschien gewoon tegenrijden, en zien hoe ie reageert als er een krasje op de blinkende lak van zijn bolide staat. Of zou ik hopen dat ie op de ring van Antwerpen eens een oplegger tegenkomt met dezelfde houding?

Digitale kranten

December 21st, 2006

Ooit, in een ver verleden, heb ik nog een abonnement gehad op De Standaard. Als één van de eersten was ik digitaal abonnee. Fijn. Leuk. Elke dag de krant op het internet lezen. En dat aan halve halve prijs! Na een tijdje kwam De Standaard ook met een pdf-versie. Als digitaal abonnee kon je dan gratis de hele krant in pdf-formaat downloaden. Het ging verschrikkelijk traag, en je moest -tig keer op "ok, ik geef al mijn rechten op, mag ik nu alsjeblief mijn krant?" klikken. Een allesbehalve aangename ervaring. Doch, bij het doorbladeren van die krant (die ik al in zijn html-versie had gelezen) viel het op dat de artikels langer waren. Meer uitgewerkt. Gemakkelijker te begrijpen. Uit nieuwsgierigheid heb ik twee artikels eens naast elkaar gelegd, en inderdaad: uit de html-versie waren zinnen gewoon weggehaald. Met een halve krant ben ik niet veel, dus toen het abonnement verliep is het niet verlengd. Sindsdien heb ik dat aanbod ook niet meer bekeken, dus ik heb geen idee of het nu beter of slechter is. Vanmorgen, op de trein, ben ik door "My Documents" aan het snuisteren. Daarin stond nog steeds die pdf van De Standaard van een aantal jaar geleden. "Ah tof, eens zien wat er die dag gebeurd was". Helaas. Adobe kwam me zeggen dat ie betwijfelde of ik wel de rechtmatige eigenaar was (ja! daar is voor betaald!), en dat ie graag wou checken met zijn bazen: "You will now be transferred to Adobe's website." Dat zal wel, WiFi en NMBS zijn nog geen droomcombinatie. Bij gebrek aan beter koop ik nu maar een papieren exemplaar (ha - en als ik daar dan 2 kranten naast elkaar zie liggen, wisselt mijn voorkeur al eens), maar dan alleen als ik veel te vroeg in het station ben. Anders kan ik geen 3 minuten aanschuiven om mijn euro te overhandigen. Dan is het de Metro. Wie is de eerste om het wél goed te krijgen? De mogelijkheid om 's morgens de krantje op een laptop/pda/gsm/psp te laten downloaden (vanzelf! zonder dat je 37 OK-buttons moet aanklikken! met cron!), zodat je die op de trein/bus/file kan lezen. Zonder internetverbinding, graag.

Offline backups are evil

December 20th, 2006

Offline backups are evil. Evolve. (Serge)
Gelukkig heb ik nu al een tijdje dit geïmplementeerd. En sinds kort worden er zelfs logs van de backups bijgehouden! Dank u, dagelijkse treinrit! Zou ik die eigenlijk ook moeten backuppen, die logs?

links for 2006-12-19

December 19th, 2006

Another comic book addict

December 19th, 2006

Sylvain Wallez "admits" he likes comic books too. Please join the club of comic-loving geeks, Sylvain. And if you know a good place to buy comics online, please share.

Goede voornemens

December 19th, 2006

Omdat het toch bijna 2007 is, alvast het eerste goede voornemen:
  • Ontspannender door het leven gaan
In de Van Dale staat naast "tobben" mijn foto. We gaan daar verandering in brengen. Als u mij tegenkomt en u ziet mij tobben, piekeren of anderszins neuronen ijdel verbruiken: sla mij! (als het even kan: niet àl te hard) Het heeft nu wel lang genoeg geduurd.

Hobbies en beroepen

December 12th, 2006

An op Iedereen fotograaf:
Maakt een mens van zijn hobby zijn beroep, dan verliest hij na verloop van tijd vaak de hobby.
So true. Gelukkig gaat het bij mij meestal cyclisch: na een tijdje komt die hobby toch terug bovendrijven.

Javapolis

December 11th, 2006

It's Javapolis again! I'll be there Wednesday and Thursday, and I'll be the guy not wearing the official Javapolis t-shirt ;-)

links for 2006-12-08

December 8th, 2006

Pac-Man

December 8th, 2006

pacmancharthumor.jpg Well, it made me smile.

Strips online (2)

December 7th, 2006

Serge:
Dus als er iemand zocht naar een business idea…. je hebt al zeker één klant :-)
Wie wil? Wie wil? Straks krijg ik zelf nog zin ;-)

links for 2006-12-06

December 6th, 2006

Online strips

December 6th, 2006

Toen ik Peters euforische aankondiging las, dacht ik even dat Dupuis eindelijk met een online winkel gestart was. Helaas. Om een strip te bemachtigen, moet je je blijkbaar nog altijd naar een baksteen-en-cementen gebouw begeven. Hoe zou dat eigenlijk komen, dat de Azurs en de Proxissen van deze wereld geen strips aanbieden? Mijn Visa-kaart zou alleszins snel getrokken zijn.

links for 2006-12-04

December 4th, 2006

You're looking for something older?