Archives

links for 2007-04-27

April 27th, 2007

Niko

April 27th, 2007

Gisteren heb ik de leeftijd van een gebouw geschat aan de hand van de schakelaars die er hingen. Later vertel ik tegen Koen welke er hingen, en hij wist waarover ik het had. Wat zegt dat nu over onze geekiness factor?

Jiggler

April 27th, 2007

Als ik kijk naar het aantal keren dat ik Jiggler opzet de laatste tijd... ... dan lijkt mijn laptop toch meer een meer een passive experience te worden.

IT Soap

April 26th, 2007

thuis.jpg

Op Thuis staan 2 mensen heel intensief naar een MacBook te kijken, en te discussiëren over wat er zich op het scherm bevindt. Zonder dat het appeltje brandt. Zelfs mijn dierbaarste computerleek had gezien dat het niet klopte.

links for 2007-04-25

April 25th, 2007

Timesheets made easy.

April 25th, 2007

Als je timesheets nodig hebt: hiero! # of web applications in production: 2. Dat is zowat 1 per maand. Ik beloof niet dat we dat tempo gaan volhouden ;-)

Twitter / Inferis

April 25th, 2007

#kotnet, 10 jaar geleden Het enige verschil lijkt te zijn dat we nu geen Delta Force meer spelen tijd terwijl. Dat, en mooiere kleurtjes, natuurlijk.

De Huisdokter op 5TV ...

April 24th, 2007

... is dat eigenlijk niet gewoon een reklamefilmpke voor Michèle?

BarCamp / BarCampBrussels3

April 24th, 2007

Dit doet deze dagen de ronde in blogland: BarCamp / BarCampBrussels3. Ik twijfel om te gaan. Wie is er al geweest? Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Kan je daar nieuwe dingen opsteken? Kan je daar mensen vinden die echt bereid zijn naar je verhaal te luisteren? Zijn dat niet weeral dezelfden (certain amount of cynism intended) ? (En eigenlijk ook wel: waarom is dat op een zaterdag ? )

Webshop vs Brick and mortar

April 23rd, 2007

Vroeger, in de vorige bubble, waren er web shops die zeiden "wij zijn goedkoper", en de echte winkels maar klagen "de mensen, meneer, die komen hier voelen en kijken, en bestellen dan op t internet. Wij doen eigenlijk de verkoop van die webshops." De tijden zijn veranderd: nu wacht men op een mailtje van de online winkel, om dan een uitstapje naar de bakstenen te plannen. En ik snap het gevoel nog volledig ook. Mijn laptop en mijn fototoestel had ik ook op het net kunnen kopen, maar toch heb ik daar telkens een paar uur voor uitgetrokken om me naar een fysische locatie te begeven. Ocharme de webwinkels.

links for 2007-04-21

April 21st, 2007

Kapper

April 20th, 2007

Hoe meningen kunnen verschillen: Tom wil zonder afspraak naar de kapper. Als er nu een ding is dat ik meer haat dan in die kappersstoel te zitten, is het wel te zitten wachten tot er een kappersstoel vrij is. Ik wil een afspraak kunnen maken, op het afgesproken uur binnenstappen, geknipt (gekapt?) worden, en na een kwartier terug buiten staan. Helaas is er in Wilrijk geen kapper te vinden die op afspraak kapt (knipt?) Kom dus hier maar langs, Tom!

Duur land -- Is dat wel zo?

April 19th, 2007

Peter is een beetje pessimistisch over Opel die ervanonder muist. Hij heeft natuurlijk gelijk op de korte termijn: je job verliezen is niet interessant. Zijn analyse op de middellange en lange termijn lijkt me echter nogal kort door de bocht: die werklozen gaan niks meer opbrengen voor de economie? Als die werklozen werkloos blijven, heeft ie wel een punt. Maar daar geloof ik niet veel van. Bedrijven zeggen dat ze niet kunnen groeien omdat ze geen mensen vinden (komt de term "krapte op de arbeidsmarkt" u niet bekend voor?) En dus verdienen ze minder. En dus brengen ze minder op voor de welvaart. Nu ze misschien wel mensen vinden, kunnen ze meer verdienen. En dus bijdragen tot de Belgische welvaart. Daarnaast wil ik natuurlijk ook dat de belastingen omlaag gaan -- als de autostrade maar even glad blijft, en ik 24u per dag naar de spoedafdeling van het ziekenhuis kan blijven gaan, en mijn kinderen (bijna) gratis onderwijs kunnen blijven krijgen, en mijn vriendin van haar loopbaanonderbreking kan blijven genieten, en ....

Shareomatic!: 54 Services!

April 17th, 2007

If you're running a blog yourself, you'll be interested to know that we've made nice progress on Shareomatic!. And the nicest touch is that you can now provide no less than 54 social bookmarking services, all with only one link on your site. Enjoy!

links for 2007-04-17

April 17th, 2007

links for 2007-04-13

April 13th, 2007

links for 2007-04-11

April 11th, 2007

Zoals beloofd: live het nieuws of je de internet connectie van de Nokia 6600 kunt gebruiken op een MacBook Pro. Het goede nieuws: het werkt! Het slechte nieuws: maar alleen als je in het bereik bent van een GSM mast (duh). En dat durft op sommige Belgische treinverbindingen nogal eens tegenvallen.
Using the Nokia 6600 as a Bluetooth Modem with a Powerbook lijkt te werken. Ook met een MacBook Pro, en ook met Proximus. Mijn treinreizen zijn net een beetje minder disconnected geworden (en ook een beetje duurder). Morgen: live verslag of het werkt. Als het werkt. En iets minder live als het niet werkt.

links for 2007-04-10

April 10th, 2007

links for 2007-04-06

April 6th, 2007

Vanavond ben ik eens door alle YouTubes en GoogleVideos gegaan die ik ooit gemarkeerd had als "nog te bekijken". Er is er één die er tussenuit springt: Myths about the developing world (Amazing graphics) (TEDTalks, Hans Rosling) Dat filmpje maakt zoveel gedachten bij mij los, dat ik niet weet waar te beginnen. Vorm, inhoud, boodschap, verpakking, het vloeit allemaal naadloos in elkaar over. En dan zwijg ik nog over wat je allemaal kan denken over de data zelf. Ik zie er echt geen beginnen aan. Iemand die een poging wil wagen?

Nokia N95

April 4th, 2007

Hoe Nokia het voor elkaar gekregen heeft, snap ik eigenlijk nog niet goed. Maar na een SEO specialist zijn ze er nu ook in geslaagd om een Bwards winnaar over hun N95 te laten bloggen. Een knap staaltje vaporware. Wat niet wegneemt dat het ding mij wel interesseert. Mijn 6600 is onderhand wel aan vervanging toe, en ook mijn Mio 168 heeft de geest gegeven na minder dan 18 maanden dienst. Bovendien leunt de feature list wel heel hard aan tegen mijn droomlijstje (zelfs GPS!) Maar eerst wat centen verdienen :-)

links for 2007-04-03

April 3rd, 2007

Convert images using sips

April 3rd, 2007

To convert a PNG to a GIF 16 pixels wide:
sips -s format gif --resampleHeightWidthMax 16 grupl_icon.png -o grupl.gif
I thought I already noted that down somewhere, but apparently not. So here it is again.

Babelgum

April 2nd, 2007

Babelgum ushers in a new era for television, blending the lean-back experience of traditional TV with the interactive and social power of the Internet.
Is dit concurrentie voor Joost? Plezant. Het zal me benieuwen of ze tegen de wij-zijn-de-mannen-van-skype-hype kunnen opboksen. (Het staat me voor dat ze voor skype nog iets p2p gedaan hebben, maar de naam van het ding ontglipt me momenteel). Via Werner.

You're looking for something older?