Archives

Windows Vista

May 26th, 2007

And you thought molasses were slow? Try running Vista. And keep your clickety-click finger ready to tell Vista "Yes, please be so kind to really start the program I just told you to start." Astonished, that's what I am. I was expecting something that could at least try to compete with MacOS, and that we would now start to see an eternal catch-up game between Vista and Mac, with each taking the lead in turns on each of their respective releases. But Vista doesn't compare. A pity.

links for 2007-05-25

May 25th, 2007

links for 2007-05-23

May 23rd, 2007

links for 2007-05-22

May 22nd, 2007

Kijk. En ik zit mij maar de hele tijd in te houden om iets te posten over asperges, en hoe het geurige toiletbezoek achteraf alleen al de moeite is om die asperges te eten. Ik houd mij teveel in :-)
... ziehier, nieuw speelgoed: What is your website doing? Dankuwel, Clopin!

Zebra Table Showdown

May 18th, 2007

Another example that comparisons of languages based on LOC are just stupid. Spread the word :-) Via Bramus
Pascal in goede doen: Phone versus laptop lifestyle: Twitter for Alice and Bob. Volgens mij een zeer goede verklaring voor een recent verschil in visie.

Sneller met die fiets!

May 16th, 2007

Er is nog goed IT volk dat met de fiets rijdt, zie. Franks belangrijkste tip is "onderhoud uw fiets goed". Dat is inderdaad mijn bedoeling, maar blijkbaar is het nogal moeilijk een deftige fietsenwinkel te vinden in Wilrijk. Ik probeer dan zelf mijn plan maar wat te trekken. Het ontbreekt mij dan wel aan goed materiaal: als ik mijn band opblaas tot ie comfortabel rijdt, ontploft ie gegarandeerd binnen de 2 weken. Daar ga ik eens een lazyweb doen: kent er iemand goed volk dat mijn fiets eens onder handen zou kunnen nemen? En liefst een beetje in de buurt van 't Stad, natuulijk.
00:21:02 tomk *chases own tail, just for the fun of it*
Adium kent /me !

Vertraging en NMBS

May 10th, 2007

De NMBS heeft weer eens vertraging gehad, meldt de meneer met de lekkere naam. Eigenlijk moeten we die aankondiging van terugbetaling toch positief bekijken: nu zeggen ze tenminste niet meer dat het de schuld is van haar klanten, in tegenstelling tot wat een paar weken geleden op een halve pagina in de Metro stond.

links for 2007-05-10

May 10th, 2007

Joost invites

May 9th, 2007

Bart, Hier zitten al 28 kandidaten op u te wachten. Ikzelf stuur ze enkel aan mensen die zich eerst beleefd voorstellen ;-)
De mens die de term "ethernet" heeft uitgevonden ... ... hoe trots moet die wel niet zijn met de komst van WiFi.

links for 2007-05-07

May 7th, 2007

Twittervervuiling

May 4th, 2007

Versie 1:
Kijk, de regelpolitie zit nu ook op Twitter. What's next? Een Twitterbot, dat op elke tweet met "sloppel" antwoordt met "@vervuiler: u vervuilt mijn twitter" ? Of /mode +0 ? Als die SMSjes je storen, zet je ze af. En als je wat tijd wilt verdrijven op de trein, zet je ze op. Simpel, toch ?
Versie 2:
IRC, usenet, web2.0, de technologie verandert, maar de mensen blijven hetzelfde: vanaf dat er een groep gevormd wordt, zijn er mensen die menen dat ze hun regels moeten opleggen. In plaats van zichzelf aan te passen aan de bestaande situatie.
Ik raak er zelf niet uit welke versie ik de beste vind. Daarom laat ik aan u, lezer, de democratische keuze. Zonder mijn wil op te leggen.

Fotokunst

May 3rd, 2007

Is er iemand die zoiets kan en wil maken van ons mannen? We hebben nog een blanke muur die er geweldig bij zou passen. En als dat dan nog eens op canvas zou kunnen... Wel, een mens kan maar dromen, nee? (De link komt van Koen.)

Shortcuts

May 3rd, 2007

... zouden eigenlijk toch volkomen logisch en betrouwbaar moeten zijn. Niet zo op een Mac. De shortcut voor het versturen van een bericht in Mail is apple-shift-D. Ten eerste: als je in Windows zoveel toetsen teglijk moet induwen, herstart je computer. Ten tweede: waar zit er een D in 'send'? D is 'delete' voor mij. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat ik mij zeer ongerust voel telkens ik een mail wil sturen, en toch bijna 1,5 seconde bezig ben met mezelf te overtuigen dat die toetsencombinatie echt wel de mail gaat versturen.

links for 2007-05-02

May 2nd, 2007

De Zoo van Antwerpen

May 1st, 2007

Sinds jaar en dag hebben wij een abonnement op de zoo (maar gelukkig bezoek ik de website niet veel). Op een min of meer droge dag stappen wij nogal gemakkelijk op lijn 17, en een halfuur later staan we tussen de leeuwen. Om maar te zeggen dat zo'n bezoek zelden gepland wordt. Maar vandaag had ik een Plan. Ik ging ook eens een poging doen om wat mooie fotootjes te schieten, en de hele trip te documenteren. Het resultaat begint hier. Ik moet nog leren om eraan te denken om foto's te nemen, en mijn toestel is 'maar' een Canon Ixus 55, op full auto gezet, maar toch heb ik geprobeerd wat te letten op situaties en kadrering. Zo'n Plan leert u vooral het werk van anderen te appreciëren.  De moeilijkheden die je anders niet kent, komen dan naar boven.

You're looking for something older?