Archives

Tunz

June 28th, 2007

Vorige week Een paar weken geleden is Tunz gelanceerd. Op zowat hetzelfde tijdstip is ook Banksys begonnen met ongeveer dezelfde dienst. Tijd om eens een vergelijking te doen als leek terzake: welke van de twee gaat het meest succesvol worden? Ik zou mijn geld op Tunz zetten. Vanaf het moment dat je een account hebt, kan je met Tunz iedereen betalen die een gsm heeft. Met m-Banxafe kan je alleen mensen betalen die al een account hebben. Om het op een andere manier te zeggen: Tunz is viral, m-Banxafe niet. Paypal heeft dit in een ver verleden ook al gebruikt als marketing truuk: betaal iedereen met een email adres. De vergelijking gaat wel niet helemaal op: de ontvanger moet aanvaarden van de betaler dat dat smske echt wel een bevestiging is dat ie geld heeft ontvangen. Als ontvanger bij Paypal zit je achter een computer, en heb je nog een website om je een idee te vormen over de dienst, bij Tunz is die informatie niet zo direct beschikbaar als je bijvoorbeeld op een rommelmarkt staat met een gsm in je hand. Het voornaamste dat in het nadeel van Tunz speelt, is dat het redelijk duur is: €0,40 per transactie. Als ik een paar strips koop op een beurs, tikt dat toch aardig door.

Freebase invitations

June 28th, 2007

Greetings. We've made some good progress in alpha and would like to continue to grow the user community with your help. All existing Freebase users have been granted 5 additional invitations. If you know anyone you'd characterize as a 'data fanatic' or a developer, please invite them to join. You can invite others by clicking on the 'Manage your account and invitations' link from your home page or profile page. http://www.freebase.com Thanks for your participation, The Freebase Team at Metaweb
Feel free to drop me a line if you're interested.

Geek Quiz

June 28th, 2007

Look, a quiz! 72% Geek 72% Mingle2.com - Free Online Dating Via Serge

links for 2007-06-27

June 27th, 2007

  • Retrotranslator is a Java bytecode transformer that translates Java classes compiled with JDK 5.0 into classes that can be run on JVM 1.4.
    (tags: java)

Zero privacy

June 27th, 2007

Naar aanleiding van deze post, sta ik gisteren op het perron van Brussel wat te keuvelen met mijn vennoot (heh, dat klinkt lekker zwaarwichtig) over de lekkergenaamde, en over hoe ik zijn site voor het eerst gevonden had (door een briefje in een boek dat ik kocht in de Fnac!), en over hoe hij ook de trein van Antwerpen naar Brussel pakt. Tot Koen ineens uitroept: "Daar! Dat is hem!" Jeroen kwam ook over het perron gestruind. Wij hebben hem lekker gezien, en hij ons niet. Zou ie zich nu bekeken voelen?

tweeduizend

June 26th, 2007

Indrukwekkend. Ik volg al een tijdje Antwerpen Flickrt, maar de deze lijkt me toch van een ander niveau te zijn. Sprak de fotoleek. Via de lekkergenaamde.

links for 2007-06-21

June 21st, 2007

Die fiets gaat sneller!

June 13th, 2007

Naar aanleiding van dit (en ook naar aanleiding van een kapotte band -- de buitenband was gewoon wég over een tiental centimeter) heb ik dan toch maar doorgebeten en eens een afspraak gemaakt voor een volledige revisie van mijn tweewielig monster, bij die van naast De Post (aka ABC fietsen) Het resultaat: €170 armer, maar wel alles terug tiptop in orde: versnellingen, ketting, remmen, wiel, banden, zelfs de mousse rond mijn stuur is vernieuwd. Zalig om terug te kunnen schakelen in 1 seconde, in plaats van 3 seconden te ratelen met die ketting. We kunnen er weer 5 jaar tegen :)

links for 2007-06-07

June 7th, 2007

Streetviewr

June 6th, 2007

picture-1.png

Goed voor een kwartier plezier: Streetviewr Mijn persoonlijke favoriet: When you gotta go, you gotta go. Via een blogloze.

Elevator pitch

June 6th, 2007

Vergelijk even:
Ik ben programmeur.
met
Ik ontwerp en implementeer informaticasystemen die data bevatten en verwerken over miljoenen objecten, met in een team van 30 mensen, terwijl ik zorg voor mee bijdraag tot een goede teamwerking.
Voor mij betekenen ze hetzelfde. Het tweede maakt meer indruk. Toch heb ik de neiging om het eerste te zeggen als ik mij ergens moet voorstellen. En ben ik zeer onder de indruk als ik het tweede te horen krijg van iemand (hoewel ik dus wéét dat het hetzelfde is). Noteer ook het subtiele verschil tussen "in" en "met" in de tweede quote. Velen zullen voor "met" kiezen, terwijl "in" dichter bij de waarheid ligt. Note to self: werk aan je elevator pitch. Ook voor 10to1, trouwens. Mensen weten nog niet genoeg wat we doen.

links for 2007-06-05

June 5th, 2007

links for 2007-06-01

June 1st, 2007

You're looking for something older?