Archives

links for 2007-07-30

July 30th, 2007

Kinderen van een ander

July 24th, 2007

Kinderen zijn als vakantiefoto's: die van jezelf zijn razend interessant, die van een ander zijn zo saai als een bol wol.

Vakantiefoto van mijn kinderen

Tijdens de zomer ga ik met de fiets naar het station. En zoals de Belgische zomers zijn, heb ik me de laatste dagen al een paar keer in een regenjasje (ook bekend onder de noemer kaawee) kunnen wurmen. Nu houd dat ding het meeste van uw bovenlijf wel droog - tenminste voor zover het niet nat wordt van het zweet dat zich dan ophoopt. Maar het is onmogelijk om met dat ding uw hoofd niet kleddernat te laten worden: ofwel waait de kap af, ofwel draait ze niet mee als je je hoofd draait (levensgevaarlijk als je ergens moet afslaan!), ofwel hoor je niets meer buiten het ritselen van de kap (levensgevaarlijk als je rechtdoor moet op een straat waar ook bussen rijden!) Daarom vroeg ik mij af: bestaat er geen degelijke oplossing om uw hoofd een beetje droog te houden op een fiets?

links for 2007-07-20

July 20th, 2007

links for 2007-07-19

July 19th, 2007

Bij een rake db:migrate voor een nieuw project krijg ik bovenstaande error. Na een paar uur zoet geweest te zijn, eindelijk de (voor de hand liggende) oplossing gevonden: grant all on schema development to public; Zucht. Tijd om te gaan slapen. (Voor de script kiddies onder u: nee, die db draait niet op een publieke machine.)

links for 2007-07-17

July 17th, 2007

alex agnew

July 16th, 2007

We hebben hem al eens gezien in Tervuren, met "ka-boom". En nu ie een nieuwe show heeft, zouden we hem graag nog eens gaan bekijken, maar een beetje dichter bij huis. De website van alex agnew helpt ons echter niet veel verder. Circuleert er misschien ergens een geheim lijstje met optredens van de man?

links for 2007-07-12

July 12th, 2007

links for 2007-07-06

July 6th, 2007

Waarin een klein land groot kan zijn: we worden vernoemd in één van de grootste webnewssites: Belgium Says ISPs Must Protect Copyright. Gaan we nu allemaal samen eens proberen om volgende keer positief in het nieuws te komen? Over de kern van de zaak: ISPs die aan censoring moeten gaan doen, dat lijkt me louche. Misschien worden ze zo wel geneigd om eerder aan de veilige kant van de grijze zone te blijven, en om dus ook een heleboel legale content te blokkeren. En dan,"by-the-way", hun eigen alternatief aan te bieden. Goed doorgeprijsd, natuurlijk. Zei de wetleek.

links for 2007-07-04

July 4th, 2007

Mad Max

July 3rd, 2007

Zaterdagavond was ik per ongeluk op Mad Max terecht gekomen. Hoe is dat ooit kunnen gekwalificeerd worden als 'actiefilm' ? Een paar auto's en motors over de weg door de woestijn zien razen is niet mijn idee van actie. Los daarvan rammelde het script aan alle kanten, en echt Mad heb ik die Max eigenlijk niet zien worden. Viel het u trouwens ook op dat de acteertrukjes van Mel niet echt veranderd zijn in de loop der jaren? Die rare oogbeweging die zijn handelsmerk is, dat deed ie ook al toen de dinosaurussen nog spraken. En tot slot een bedenking over succes: Mad Max was het startpunt van een schitterende carrière voor Mel, maar de acteur die de Toeclipper speelde, is volgens mij dezelfde als Animal uit Police Academy. Zijn lijnen zijn dan ook bijna identiek in de twee series... The more things change, the more they stay the same? Of zit er hier ergens een andere boodschap in? 

Valsspelen met foto’s

July 2nd, 2007

Als je met de N95 zo'n mooie foto's kan maken als je ze maar door Lightroom haalt, dan moet dat toch ook gaan met een Canon Ixus 55, zou ik zo denken. Iemand die daar andere ervaringen mee heeft? Note to self: Lightroom evaluatie op todo-lijstje zetten.

You're looking for something older?