Archives

links for 2007-10-26

October 26th, 2007

Handbrake

October 20th, 2007

Gisteren meldde ik dat ik problemen had met het feit dat ik 2 minuten bezig ben om een tv-episode van 10 minuten op een DVD te bekijken, en dat ik eigenlijk wel graag software zou vinden om een DVD naar divx om te zetten op mijn Mac, zodat ik alles op mijn HD-recorder kon zetten en ik niet elke keer op de 'nuttige' berichten van de BREIN en de BAF moest wachten. Elise bracht een geschikte oplossing aan -- helaas zie ik het niet zitten om voor elke DVD naar ubuntu over te schakelen (en ik betwijfel of het onder VMWare zou werken). Maar een zoektochtje met de term 'dvd::rip mac' bracht me redelijk snel naar Handbrake. Het ziet er eigenlijk redelijk fantastisch uit: DVD erin, divx eruit. Met ondersteuning voor talen en ondertitels. Je kan ook kiezen hoe groot je uiteindelijke divx bestand moet worden, wat handig is om je film op een CDtje gebrand te krijgen. Dank u, Elise! (Ondertussen ben ik het levende voorbeeld van de contraproductieve werking van die auteursrechtinstanties geworden: als vroeger iemand mij vroeg 'mag ik die DVD eens lenen?', kreeg ie de DVD voor een paar dagen mee. Maar als iemand dat nu nog eens vraagt, hoe groot zal de verleiding dan niet zijn om te zeggen 'ik geef u wel een kopieke' ? En dat allemaal omdat ze mij naar een oog in een zetel dwingen te kijken...)

links for 2007-10-19

October 19th, 2007

links for 2007-10-18

October 18th, 2007

Een ergernis die ik deel: anti-anti-piracy.jpg Als iemand mij een dvd-ripper kan aanraden voor de mac, liefst aangevuld met een divx converter, zou ik hem of haar zeer dankbaar zijn.

links for 2007-10-17

October 17th, 2007

links for 2007-10-16

October 16th, 2007

Mac Fanboy

October 16th, 2007

Ik zal mij eens van mijn Mac Fanboy kant tonen zie: Apple is aan het aftellen naar Leopard. Begin uw portefeuille al maar open te trekken!

JavaPolis 2007

October 16th, 2007

Javapolis is zowat het Mekka van al wie in Belgie met Java bezig is. En kijk nu eens wie ze gevraagd hebben om ook iets te komen vertellen (zaal 5, om 16u45). Ik voel me vereerd, en zal mijn best doen om er dan ook interessante informatie over te brengen over waar ik de afgelopen 2 jaar (onder andere) mee bezig geweest ben. Je bent dus van harte welkom om eens te komen kijken. Ik ga trouwens ook naar het volgende geekdinner. En daar zal nog meer interessant volk zijn.

links for 2007-10-15

October 15th, 2007

links for 2007-10-13

October 13th, 2007

links for 2007-10-12

October 12th, 2007

links for 2007-10-08

October 8th, 2007

BRUG

October 8th, 2007

One evening last week, Koen and I were wandering around in the streets of Brussels.
- Wouldn't it be nice to get to know some more Belgian Ruby developers? - Yeah, maybe we should start a user group to get in touch with each other. - Yes, sort of a bejug. Something like Berug. - Or a more fun name. Rug-BE. Or BRUG.
The day after, Elise writes that we had a good idea, but that we weren't the only ones. Too bad we didn't find out a bit sooner. Hence this post, to help spread the word, and to prevent that you'd be in the same situation :-) We'll be there next time!

Rubyjobs.be

October 3rd, 2007

(blatant self-promotion ahead) Rubyjobs.be is een initiatief van Ruby developers voor Ruby developers en voor zij die Ruby developers zoeken. Vermits Ruby nog maar in zijn kinderschoenen staat in België is het voor werkgevers en kandidaten moeilijk om elkaar te vinden. Rubyjobs.be wil de eerste plaats zijn waar ze elkaar gaan zoeken. Rubyjobs.be verzamelt alle jobs die ook maar iets met Ruby te maken hebben van de grootste jobsites in België: Vacature.com, Monster.be en Jobat.be. Daarnaast kan je vacatures rechtstreeks op Rubyjobs.be plaatsen. Deze krijgen een voorkeursbehandeling tegenover de verzamelde jobs. Ben je de gelukkige om een enthousiaste Ruby coder te zijn, hou voortaan zeker een oogje op Rubyjobs.be en blijf zo op de hoogte van wat er zich afspeelt op de Belgische Ruby-job-markt! Ben je een werkgever op zoek naar een enthousiaste Ruby coder, aarzel niet langer, en zorg dat je vacature op Rubyjobs.be komt. Zo kan je goedkoop en gericht zoeken naar de perfecte Ruby developer voor uw job. Contacteer ons vandaag nog. Get your career on rails!

Verbouwingsplannen

October 2nd, 2007

We zijn van plan om eens een huis onder handen te nemen. Toevallig zien we dat Michel al in gang geschoten is, en met een architect die blijkbaar van aanpakken weet. Helaas wist die mij te vertellen dat Wilrijk eigenlijk buiten zijn operatiegebied ligt. Mocht je een enthousiaste en kundige (binnenhuis)architect kennen die in Wilrijk werkt, laat het me weten. Want ik begin stilaan de indruk te krijgen dat het met architecten al niet beter gesteld is dan met loodgieters: een goeie te pakken krijgen is niet gemakkelijk...
Van het tweede puntje kan ik alvast niet beschuldigd worden. Niet dat ik geen ideeën heb, hoor, daar niet van:
  • Vakantie in de Dordogne met 3 kinderen, waaronder 1 baby
  • Waarom u nu pas te weten komt dat ik in de Dordogne ben geweest
  • Huizen
  • Het internet landschap in België
  • Het internet landschap in de Dordogne
  • Schaal
Als deze items links worden, ben ik op de goede weg :-)

You're looking for something older?