Archives

Going Ruby

November 29th, 2007

Welcome, Russ! I'm sure you'll enjoy your new environment :-)

Electrabel Online Energiedesk

November 28th, 2007

Don't get me started on Electrabel's website. Really. Don't. The real frustration only starts when you've finally succeeded to login. Davy, you're warned ;-)

links for 2007-11-21

November 21st, 2007

links for 2007-11-16

November 16th, 2007

5 years

November 15th, 2007

Today, this blog is 5 years old. You're invited to drink one to its health! ;-)

bday2004_cake.gif

links for 2007-11-14

November 14th, 2007

The Nerd Handbook

November 13th, 2007

Bram.us » The Nerd Handbook:
A nerd needs a project because a nerd builds stuff. All the time. Those lulls in the conversation over dinner? That’s the nerd working on his project in his head.
A lull in the conversation. De amateur. Ik werk aan projecten terwijl ik praat! ;-)

Waar Google niet goed in is

November 13th, 2007

Elise heeft gelijk: Google is niet het summum van zoektechnologie. Waar ik de voorbije weken tevergeefs op heb proberen te zoeken:
  • Geef mij alle kappers waar ik tijdens de lunch mijn haar kan laten knippen als ik in Brussel-Noord zit;
  • Wat zijn mogelijke vloerbedekkingen, en wat zijn hun voor- en nadelen?
  • Waar hebben ze de lekkerste martino's in Brussel-Noord? En de beste smoskes?
  • Ik wil met mijn lief nog eens goed gaan eten in Antwerpen, ergens waar ik nog niet geweest ben, goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en geen Japans. Geef mij een goed adres.
Buiten de broodjesvraag (want wat is 'lekkerst') lijken mij dit toch dingen die in feite opzoekbaar zouden moeten zijn. Er is nog hoop voor Google's concurrenten.

links for 2007-11-07

November 7th, 2007

  • nice fonts -- shared with shareomatic.com
    (tags: font)

Why Camping Matters

November 6th, 2007

Dit is ook eens iets anders: Why Camping Matters. Terwijl de meeste Belgen nog in de fase zitten van "Word betaald om Java te doen, doe Rails om uw ideeën uit te werken", zegt deze doodleuk "Rails is saai. Zorg dat je ervoor betaald wordt, en doe Camping om uw hersens te fitnessen". Some developers do have the attention span of a... Look! Shiny thing!

Draaiende madam

November 6th, 2007

Eskimokaka: Dat ze rechts draait. Die madam doet nu al een tijdje de ronde op de internetten, en al net zolang verbaas ik me erover: die draait rechts. Altijd. Ik heb het nog niet kunnen veranderen. En dat terwijl ik mezelf als een superlinkerhersenhelft zie. Mijn bureau is quasi leeg (maar vraag me niet hoe mijn harde schijf georganiseerd is, laat staan mijn email, todo lijstjes, agenda, en andere dingen die het leven ordelijk zouden moeten maken), risico's zijn niet echt mijn ding (hoewel ik ze wel neem -- zonder geraakt een mens ook nergens), en ik ben nogal een believer in de ratio. Rechts associeer ik ook nog altijd met de kreatieve uitingen van het menselijk gemoed: tekenen, schilderen, musiceren, noem maar op. En daar ben ik een redelijke nul in: ik heb ooit een buis gehaald op een opdracht "vrij tekenen" in het eerste middelbaar, ga maar na. Langs de andere kant: als men me zou vertellen dat ik binnen de lijntjes kleur, dat ik taakgeoriënteerd ben in plaats van doelgeoriënteerd, dat ik een kommaneuker ben, en dat ik niet buiten het doosje denk, dàn zou ik wel slecht gezind worden. Laten we er voorlopig van uit gaan dat ik twéé hersenhelften heb :-)

Community?

November 4th, 2007

Een wijs man zei ooit
De eerste keer dat iemand iets bijdraagt tot hetgeen je gecreëerd hebt, dat doet zo'n deugd.
Ik kan hem geen ongelijk geven. Guy heeft een plugin geschreven om Shareomatic! te gebruiken op Blogger, en zijn uitleg nog beschikbaar gemaakt ook. Bedankt, Guy. Hopelijk ben je de eerste van velen :-)

Geocities

November 2nd, 2007

Geocities bestaat nog! Een mens is elke dag een beetje ontzet.

You're looking for something older?