Archives

Barcampgent

November 30th, 2008

Sommigen van jullie hebben misschien al gehoord dat het gisteren Barcamp Gent was.

Als je de onstpannen sfeer en de nieuwsgierige vibe wilt ervaren, zal je zelf eens moeten komen. Ik ga enkel een korte, hoogst subjectieve beschrijving geven van de presentaties die ik zelf mocht horen. De droge inhoud van de presentaties vind je ongetwijfeld ergens anders.

  • “Hoe slapend rijk worden op het internet” door Thomas Van De Casteele. Les #1: Word wakker! Of: niets gaat vanzelf. Les #2: focus. Les #3: Wed niet op é&eacuten paard. Ik heb achteraf nog gevraagd hoe je les 2 en 3 met elkaar rijmt—en was blij te horen dat wij niet alleen zijn om dat een lastige evenwichtsoefening te vinden.
  • Tweetshirt door @steffest. Een knap idee: een t-shirt die je eigen twitterstream live laat zien. Ik was onder de indruk van de snelheid van uitvoering (steffest is ongeveer een maand geleden op het idee gekomen, en had nu een demoversie van zijn t-shirt aan) en de hardware kennis van steffest (hoewel hij die zelf in alle toonaarden ontkent). Ik hoop dat het iets word—I would buy one.
  • Art as a remix culture door @maeseele. Kunstwerken op het internet. Indrukwekkend, en niet iets waar je elke dag van hoort. Ook zeer goed gebracht.
  • oak door @atog. Een supersnelle Twitter applicatie op je iPhone. In an Appstore near you Real Soon Now.
  • “How I switched from Windows to Ubuntu” door @litrik. De AS/400 is inderdaad ter sprake gekomen, zij het zeer zijdelings.
  • EetIdee.be door mezelf. Een demo van de website. Ik was verrast door het grote aantal suggesties en feedback. Iedereen bedankt daarvoor!
  • “Hoe krijg ik mijn vriend(in) geekier” door @theonehitwonder. Er was veel herkennend gegrinnik, en enkele applausronden bij getuigenissen uit het publiek.
  • off the grid door @bnox. Clo leek me echt van haar melk door haar zelf-opgelegde disconnectie met electronica.
  • “hoe verbrand ik € 4.000.000 met een startup”, door @toonight, oprichter van Casius. Ik had Toon al een paar keer ontmoet op de Open Coffee Club, maar dit was de eerste keer dat ik me echt realiseerde welke toppen en dalen hij al heeft meegemaakt. Ik vond het oprecht jammer dat ik het einde moest missen omdat mijn lift vertrok.

Enkele losse opmerkingen: @wolfr heeft dat goed gedaan. En anne is veel milder geworden.

Zoals altijd met dit soort events, heb ik genoten van de vele mensen waarmee ik mocht spreken, en de vele presentaties die ik mocht bekijken. En zoals altijd heb ik spijt van de mensen waar ik niet mee gesproken heb, en van de presentaties die ik gemist heb.

Op naar de volgende! @filipb heeft aangekondigd dat er een locatie en een sponsor is voor een Barcamp in Antwerpen, enkel de datum laat nog even op zich wachten.

10to1.be

November 18th, 2008

We have a new face!

We chose to go for something that sticks in your mind. How do you like it?

This was new for me:

You're looking for something older?