Archives

Grote Kuis

January 23rd, 2009

Dit stokje zit nog altijd in mijn weg. Eigenlijk negeer ik stokjes gewoonlijk. Maar mensen die mij ‘meneer’ noemen, krijgen altijd iets meer van mij gedaan.

De bedoeling is dus eens grote kuis te houden in je feedreader, en te zeggen wat je zoal weggooit. Het nut ontgaat mij enigszins een beetje, omdat je zo zegt aan mensen wat je niet leuk vindt. Er zijn sites genoeg op het internet die ik niet leuk vind. Het zou een beetje te ver gaan om ze hier allemaal op te sommen.

Bovendien heb ik nog een probleem: ik had eind december net een grote kuis gehouden. En zoals dat gaat met grote kuis: je kijkt nooit meer achterom naar de vuilnis die je hebt buitengegooid.

Maar, speciaal voor de genitief van de hel (hoewel ik er nog altijd van overtuigd ben dat ‘inferis’ eigenlijk de ablatief meervoud is), zal ik eens moeite doen om in het vuilbakje dat mijn geheugen is, te graven:

Ik herinner me dat ik asfaltkonijn heb buitengegooid. Het zag er ooit veelbelovend uit, met veel prentjes die inspiratie geven, maar het zijn allemaal filmpjes geworden. Ik haat filmpjes op het internet. En geluid ook. Het is gewoon niet browsebaar: een filmpje van 3 minuten duurt 3 minuten om te bekijken, of je nu gehaast bent of niet. Een geschreven artikel van 5000 woorden kan 1 minuut of 30 minuten duren, afhankelijk van de tijd die je op dat moment beschikbaar hebt. Het is veel logischer dat de ontvanger van de boodschap kan beslissen hoeveel tijd de boodschap voor hem waard is. Zapkultuur, weet u wel.

Ik herinner me ook dat ik absoluut geen moeite heb gedaan om uit te zoeken wie al heel lang niets meer gepost heeft. Niets posten stoort mij niet. Er is een tijd geweest dat het dat wel deed, omdat ik toen een RSS reader op mijn desktop had, en elke keer dat die een lege feed moest ophalen, kostte mij dat tijd. Sinds ik Bloglines, en (nu sinds lang) Google Reader gebruik, heb ik daar hoegenaamd geen last van. Ik heb veel meer last van mensen die zeggen ‘sorry dat ik niet blog’.

Ik herinner me dat ik ook een paar aggregatiefeeds (feeds die andere feeds verzamelen) heb buitengegooid. Omdat de smaak van de aggregator toch niet helemaal overeenkomt met mijn smaak. Ik heb me wel eerst gesubscribed op de feeds die me wel interesseerden.

Eigenlijk niet veel te melden, dus. Ik moet aan @atog eens vragen hoe je zo’n blogroll maakt vanuit Google Reader, dan publiceer ik dat ook eens.

Wat moet je nu onthouden van dit hele verhaal? Je krijgt veel gedaan door mensen met ‘meneer’ aan te spreken!

You're looking for something older?