Archives

Barcamp Antwerpen

March 22nd, 2009

Gisteren had de eerste Barcamp in Antwerpen plaats. Zoals bij alle Barcamps was ook dit weer een geweldige manier om open en ‘sharing’ mensen te ontmoeten, en ervaringen met elkaar te delen.

En zoals bij alle Barcamps was het geweldig om een hoop nieuwe mensen te leren kennen, en spijtig om een aantal mensen gemist te hebben in de georganiseerde chaos die er soms heerst.

Wat mij betreft: ik heb geweldig genoten van bertgoethals’ introductie tot Ruby on Rails. Hij heeft een aantal aspecten van RoR naar voren gebracht die ik ondertussen bijna als ‘normaal’ beschouw, maar die toch uniek zijn in het programmeertalenlandschap. En dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen, en dat is waar het in een goede presentatie om draait.

Zelf heb ik een poging gedaan om een analyse te doen van het twunch-fenomeen

berttimmermans heeft me ook geboeid met zijn presentatie over de CSS features van Safari op de iPhone—je kunt veel doen zonder Javascript op een iPhone!

Ik heb daarna Stef nog kunnen verleiden tot een officieuze introductie tot Arduino, waar hij achteraf een presentatie over heeft gegeven. Leuk speelgoed. Where software meets the real world—een plaats waar ik me vantijd ook graag zou begeven, maar ik krijg moeilijk vat op het ‘real world’ gedeelte. Misschien dat die Arduino daar wel mee kan helpen.

De presentatie zelf kon ik helaas niet meer volgen, want toen moest ik al terug naar huis. Babysit issues, weet u wel. Een taak waar ik me overigens ook met volle goesting van heb gekweten

Volgens mij is dit de eerste keer dat alle presentaties opgenomen zijn. Ik kijk ernaar uit om de lekkerste brokjes alsnog tot mij te nemen. En daarna kijk ik weeral uit naar de volgende Barcamp. Wat er is eigenlijk niks beters dan er echt bij te zijn.

Nog een extra dank-je-wel voor Anne, die ondanks tonnen stuurman-aan-wal kritiek toch maar gezorgd heeft voor een vlekkeloze organisatie!

You're looking for something older?