Straf internet

March 15th, 2008

Een paar weken geleden herinnerde ik mij een spelletje dat we aan de univ spelen: op een website hielden we grafisch bij wie welke relatie had met wie, zo binnen de studentenkring. Er was een hele legende aan verbonden met hartjes en bliksempjes enzo. "Dat is misschien wel tof om eens te maken voor Twitter," dacht ik zo. En zie. (via) 't Internet is zo straf, je moet maar aan iets denken en het bestaat.

Missing feature van de dag

August 25th, 2007

Ken je het gevoel: je krijgt een linkedin request van ene Jan D. Je bekijkt zijn profiel, en je ziet dat je samen voor bedrijf E. gewerkt hebt. En je herinnert je inderdaad 5 uiterst sympathieke Jannen bij E. , maar wie van hen heette nu weer D. ... Daarom, beste linkedin, zou ik graag fotootjes zien van mensen die mij contacteren. Zo kan ik sommige mensen misschien beter terug voor de geest halen.
Tijdens de zomer ga ik met de fiets naar het station. En zoals de Belgische zomers zijn, heb ik me de laatste dagen al een paar keer in een regenjasje (ook bekend onder de noemer kaawee) kunnen wurmen. Nu houd dat ding het meeste van uw bovenlijf wel droog - tenminste voor zover het niet nat wordt van het zweet dat zich dan ophoopt. Maar het is onmogelijk om met dat ding uw hoofd niet kleddernat te laten worden: ofwel waait de kap af, ofwel draait ze niet mee als je je hoofd draait (levensgevaarlijk als je ergens moet afslaan!), ofwel hoor je niets meer buiten het ritselen van de kap (levensgevaarlijk als je rechtdoor moet op een straat waar ook bussen rijden!) Daarom vroeg ik mij af: bestaat er geen degelijke oplossing om uw hoofd een beetje droog te houden op een fiets?