AntwerpenValley

May 6th, 2008

Er is iets aan Antwerpen dat ik altijd wat vreemd gevonden heb.

We leven met een paar honderdduizend mensen op een paar vierkante kilometer. We zijn de grootste stad van Vlaanderen. We hebben de mooiste kathedraal en het mooiste Scheldewater. (Die laatste zijn enkel statements om te bewijzen dat we ook de dikste nek van Vlaanderen hebben ;-) ).

Er moeten dus ongelooflijk veel mensen en bedrijven in Antwerpen werken, toch?

En toch kennen ze elkaar niet. Persoonlijk kan ik meer bedrijven opnoemen in Gent en in Leuven dan in Antwerpen.

We moeten wat initiatief nemen om ons aan elkaar te tonen. Daarom heb ik naar het voorbeeld (en ook een beetje op aanstoken van) Peter de LinkedIn groep AntwerpenValley gesticht. Als je in Antwerpen woont of werkt, kan je je aansluiten door op de volgende link te klikken: http://www.linkedin.com/e/gis/77409/4F031E1A7D4C

Geef toe, ‘t is geen moeite, en zo kunnen we elkaar weer wat beter vinden.

Twunch en OpenCoffee

April 30th, 2008

Drukke dag gisteren.

’s Middags was er twunch. 2 leperds (in de meest positieve zin van het woord) hadden ervoor gezorgd dat die doorging in onze kantoren. Dat vonden wij wel een goed idee (we hadden iets in die zin beloofd op de vorige editie), en we hebben geprobeerd voor een aangename ontvangst te zorgen. Er kwamen bubbels en broodjes aan te pas. Nieuwe gezichten, bekende gezichten, oude bekende gezichten, een mooie mengeling en aangenaam gezelschap om een middag mee door te brengen.

’s Avonds vond de OpenCoffeeBXL plaats. Hetzelfde verhaal, maar met een publiek dat meer ‘entrepreneur’-focused was. Hier vond je mensen die nog nooit van Twitter gehoord hadden, maar bijvoorbeeld wel passioneel bezig waren met de online verkoop van tassen en rugzakken allerhande.

Toen sloeg de vermoeidheid ongenadig toe, en heb ik me naar huis moeten slepen. Waarna ik een hele nacht wakker lag door de opgedane indrukken van de dag. Maar het was de moeite.

Bug Tracking

April 24th, 2008

Als software developer kom je nogal wat tegen.

Bedrijven die geen versiebeheersysteem (denk CVS, Subversion, git) gebruiken.

Bedrijven die geen deftige IDE (Eclipse, NetBeans, TextMate) gebruiken.

Bedrijven die geen bug tracking gebruiken.

Gelukkig kan je de meeste bedrijven wel overtuigen van de meerwaarde van deze systemen, simpelweg door ze zelf wel te gebruiken.

Maar blijkbaar loopt het niet altijd zo.

(via Wouter)

DHH

April 21st, 2008

Een presentatie van DHH over de manier waarop je een onderneming kan starten, waar ik veel van mijn eigen intuïtie in herken. Zeker de moeite om eens te bekijken (en nee, het gaat niet over Rails, en zelfs niet over programmeren). <div><a href='http://www.omnisio.com'>Share and annotate your videos</a> with Omnisio!</div>

links for 2008-04-17

April 17th, 2008

Centerparcs

April 15th, 2008

centerparcs_logo.gif

We zijn net terug van een weekendje Centerparcs. Ik weet het, 'waar is het avontuur', en 'wat steek je ervan op?' Zo dacht ik er vroeger ook over. Maar met 3 kleuters is het gewoon fijn om overal heen te kunnen gaan zonder je te moeten afvragen 'waar gaan we de luier verschonen', 'gaan er kindermenu's zijn', en 'kunnen we ergens gaan eten zonder in afronten te vallen?' En geef toe: waar kan een papa nog schaamteloos samen met zijn kinderen van de glijbaan glijden? Voor mij mocht het elk weekend Centerparcs-weekend zijn.

Plezier

April 8th, 2008

afb009.jpg

Sinds vandaag zitten we in ons nieuw kantoor. Plezier is: spliksplinternieuw meubilair, verwarming, mensen die de broodjes op kantoor brengen, koffie die klaar staat. Meer plezier is: een kantoor dat zo dichtbij is dat ik daarnet even heen en weer ben gefietst, om van de lentenacht te genieten. 6 km op de kop af, waarvan een stuk door een bos. Nog meer plezier is: werken aan projecten met tools die je zelf kan uitkiezen, en die zelf met plezier zijn geschreven. En dat merk je. Ja, ik geniet van de duik, momenteel.

links for 2008-04-08

April 8th, 2008

  • Twubble can help expand your Twitter bubble—it searches your friend graph and picks out people who you may like to follow. -- shared with shareomatic.com
    (tags: twitter)

Gem dependencies

April 8th, 2008

Geweldig nieuws. Eén van de punten waar je in Rails in elk project opnieuw even moet nadenken, is hoe je omgaat met gems (voor wie dat niet kent: gems zijn een soort plugins in Rails die je extra functionaliteit bieden). Vroeger was de 'meest instinctieve' manier van werken om je gems system-wide te installeren. Dat wil zeggen dat al je projecten dezelfde gems gebruiken. Mensen die al eens met dll's in aanraking geweest zijn, weten wat dit wil zeggen: soms veranderen er dingen in die gedeelde libraries. Het kan dus zijn dat project A werkt met versie 1 van een bepaalde gem, maar dat project B versie 2 van diezelfde gem nodig heeft. Als project A niet met versie 2 kan werken, heb je een probleem. Wij lossen dit meestal op door de gems in het project te bewaren. Maar het kost me altijd even tijd om me het commando op te zoeken waarmee je dat kan doen. Het goede nieuws is nu: de mensen van Rails hebben het probleem ook gezien. En vanaf nu kan je je gem dependencies in je environment.rb file specifiëren!

links for 2008-04-07

April 7th, 2008

  • Here we will briefly introduce you to Git usage based on your current Subversion knowledge. -- shared with shareomatic.com
    (tags: git svn vcs)

links for 2008-04-06

April 6th, 2008

  • DokuWiki is a standards-compliant, simple-to-use wiki which allows users to create rich documentation repositories. -- shared with shareomatic.com
    (tags: wiki)

links for 2008-04-04

April 4th, 2008

links for 2008-04-02

April 2nd, 2008

links for 2008-04-01

April 1st, 2008

links for 2008-03-28

March 28th, 2008