Plezier

April 8th, 2008

afb009.jpg

Sinds vandaag zitten we in ons nieuw kantoor. Plezier is: spliksplinternieuw meubilair, verwarming, mensen die de broodjes op kantoor brengen, koffie die klaar staat. Meer plezier is: een kantoor dat zo dichtbij is dat ik daarnet even heen en weer ben gefietst, om van de lentenacht te genieten. 6 km op de kop af, waarvan een stuk door een bos. Nog meer plezier is: werken aan projecten met tools die je zelf kan uitkiezen, en die zelf met plezier zijn geschreven. En dat merk je. Ja, ik geniet van de duik, momenteel.

Geen goesting, geen excuus

February 29th, 2008

Als je geen goesting hebt om te bloggen, moet je dat niet doen. Je bent aan niemand iets verplicht, je mag gewoon zwijgen. Er is lectuur genoeg op het internet. En als je terug goesting krijgt, merkt mijn RSS reader dat wel op. Neem een voorbeeld aan mij :-)

Bronvermelding

January 28th, 2008

Vroeger, lang geleden, toen de dieren nog spraken en de mensen in vrede samenleefden, toen gold er een soort beleefdheidsregel onder de bloggers: als je een interessante link vond bij iemand, en je vond die interessant genoeg om zelf over te bloggen, dan zette je in je postje een link naar de blog waar je de link gevonden had. Dat was een manier om de vinder te bedanken, en getuigde van beleefdheid, zowel tegenover de vinder als tegenover de lezer. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Ik vind dat spijtig.

Grote bedrijven en hun klanten

December 29th, 2007

Wat is dat toch met de houding van de grote bedrijven tegenover hun klanten? Twee dagen, twee onverkwikkelijke ervaringen. (1) <knip rant over een telecombedrijf waar ik al 8 jaar klant ben, en die ik aan al mijn familie en vrienden aanbeveelde> (2) <knip rant over een bank waar ik al 7 jaar klant ben, en die ik aan al mijn familie en vrienden aanbeveelde> Zo, dat lucht op :-) Nu nog even bedenken wie ik in het vervolg ga aanbevelen.

De Zoo van Antwerpen

May 1st, 2007

Sinds jaar en dag hebben wij een abonnement op de zoo (maar gelukkig bezoek ik de website niet veel). Op een min of meer droge dag stappen wij nogal gemakkelijk op lijn 17, en een halfuur later staan we tussen de leeuwen. Om maar te zeggen dat zo'n bezoek zelden gepland wordt. Maar vandaag had ik een Plan. Ik ging ook eens een poging doen om wat mooie fotootjes te schieten, en de hele trip te documenteren. Het resultaat begint hier. Ik moet nog leren om eraan te denken om foto's te nemen, en mijn toestel is 'maar' een Canon Ixus 55, op full auto gezet, maar toch heb ik geprobeerd wat te letten op situaties en kadrering. Zo'n Plan leert u vooral het werk van anderen te appreciëren.  De moeilijkheden die je anders niet kent, komen dan naar boven.

Goede voornemens

December 19th, 2006

Omdat het toch bijna 2007 is, alvast het eerste goede voornemen:
  • Ontspannender door het leven gaan
In de Van Dale staat naast "tobben" mijn foto. We gaan daar verandering in brengen. Als u mij tegenkomt en u ziet mij tobben, piekeren of anderszins neuronen ijdel verbruiken: sla mij! (als het even kan: niet àl te hard) Het heeft nu wel lang genoeg geduurd.

Slaap

November 8th, 2006

En samen worden we oud: ik had me vanmorgen ook al zo'n bedenking gemaakt. En zeggen dat ik vroeger met 12 uur slaap per dag toe kwam...

Beauty en de Nerd (2)

October 31st, 2006

Natuurlijk heb ik het weer gemist. Veel te veel aan mijn hoofd. En ik kan het eigenlijk niet opbrengen om mijn leven af te stellen op het zendschema van een televisie. Een mens zou bijna jaloers worden op gelukkige bezitters van MythTV en consoorten. Bart heeft me wel nóg nieuwsgieriger gemaakt. Is er niemand die toevallig een kopietje heeft?

Verkiezingen

October 8th, 2006

Wat zich aankondigde als een duffe dag, is toch nog mooi geworden. Een plaatsvervangend bijzitter die zijn bed niet uitgeraakt (met 3 kinderen tussen 0 en 4 jaar is 4 uur ononderbroken slaap een uitzondering) blijft blijkbaar ook plaatsvervangend. Eerste hoogtepunt van de dag. Bij het echte gaan stemmen: 3 engeltjes in een relatief korte rij. Tweede en derde hoogtepunt van de dag. Bevreemdend gevoel: bij alle vorige verkiezingen vond ik dat de bijzitters toch echt wel oude mensen waren, die daar zo heel de dag moesten zitten. Vandaag vond ik het eigenlijk een jonge bedoening daar. Zo ongeveer het gevoel dat mij overviel toen ik voor de eerste keer dacht "mag die snotneus echt al met de auto rijden?" Even een dipje. Onszelf nog eens het huis uitgekregen om naar een echte tentoonstelling te gaan. Het is eens iets anders dan het park, de speeltuin of de dierentuin. Vierde hoogtepunt. Dan van de gelegenheid en het weer gebruik gemaakt om het Bonapartedok nog eens rond te lopen. Weer een hoogtepunt. Als ik een fototoestel bij had gehad, ik zou hier een fotootje zetten van een schoon scheepje, maar nu moet u het met een link doen. Houdt u de tel nog bij? Thuisgekomen geleerd dat het "draadloze netwerk die alle stemmen naar het hoofdkantoor moest doorsturen" (qué?) stuk was in Antwerpen. Enkele bezwete gezichten vanuit Digipolis gezien. Geen hoogtepunt. Met computers niks dan last. Toen de stemmen blijkbaar ineens dan toch (per fiets?) in het hoofdkantoor geraakt waren: Patrick wint, Philip "gaat achteruit" (eigenlijk blijft ie gewoon staan waar ie stond, op enkele cijfertjes na de komma na). Joechei. Dan mijn vriend Van Campenhout horen vertellen dat Patrick eigenlijk door hem gewonnen heeft, omdat híj zo hard gewerkt heeft, en dat ie het toch wel sneu vindt dat ie niet mee in de prijzen mag delen. Sja. Perception is reality, neem ik aan. All in all, a very nice day indeed. Dat het volgend jaar ook zo tof moge zijn.

Operatie

July 27th, 2006

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat Jan hierover zal vinden, over pakweg een jaar of 12. Ik bedoel niet de operatie, maar wel het feit dat alleman vanaf nu zomaar informatie heeft over een lichaamsdeel waar men normaal iets minder informatie over heeft. Een generatieconflict in de maak, jawel.

Axl Peleman ient Antwaarps

July 27th, 2006

Begin uw haar al maar oep te fretten, Flip ;-) Axl is wel een beetje van stijl veranderd sinds "She's an alien" en "I'm a monkey", maar, ik ook, dus dat kan alleen maar meevallen. Hmm, lang geleden dat ik nog eens naar een plaatje heb uitgekeken. Dat ie maar zorgt dat het de moeite is.

Dertigers

July 23rd, 2006

Ooit heb ik Tom Lenaerts lezen te zeggen:
"De Mol" is een typisch programma, gemaakt door dertigers: wij interesseren ons in waarom mensen dingen doen.
Toen snapte ik niet echt wat ie bedoelde (buiten "alle dertigers zijn manipulatieve z*kken"). De laatste tijd betrap ik er mezelf echter op dat ik bij het lezen van een boek me eerder afvraag "waarom doet ie dat?" in plaats van "wat doet ie nu?" In het dagelijkse leven, daarentegen, houd ik me gelukkig nog steeds vast aan mijn Absolute Gelijk en het Uiten van Emoties Zonder Vooropgesteld Plan. (Wat ik me ook afvraag, is hoe het met de komende decennia zit. Nullers zitten met de vraag "hoe zit de wereld in elkaar", tieners met "hoe zit ik in elkaar", twintigers met "hoe zitten relaties in elkaar", en dertigers dus met "hoe zitten anderen in elkaar". Welke vragen er dan nog overblijven voor veertigers, vijftigers, enzovoort, blijft me voorlopig nog een raadsel. Misschien hebben zij het geluk gevonden in het besef dat je beter niet alles weet en begrijpt?)

0110

July 22nd, 2006

Al een tijdje geleden geschreven, maar nu pas op de "publish" knop geduwd: Gisteren De Morgen nog eens gekocht (een mens moet toch iets te lezen hebben tijdens een weekend in zijn verlof). Op de voorpagina prijkte een artikel over Tom Barmans initiatief, en Philips (schrijfwijze van De Morgen) commentaar daarop. Na de bedenkingen "storm" en "glas water", vroeg ik me af hoe dit nu eigenlijk gepercipieerd wordt door een modale, ik zeg maar wat, Antwerpenaar. Want voortgaand op het artikel kon ik mij niet voorstellen welk garen Philip dacht te spinnen door dit discours te openen. Enkel VBers die ineens dachten "ik stem tégen verdraagzaamheid???" kwamen mij voor de geest. 's Avonds in de frituur (een mens moet toch iets te eten hebben tijdens een weekend in zijn verlof) legde ik mijn hand op "Het Laatste Nieuws", een blad dat ik alleszins een beetje meer associeer met Philips aanhang. Naarstig ging ik op zoek naar een andere invalshoek op het betreffend faits divers. Wie schetst mijn verbazing toen pagina 1 doofstom bleek te zijn. Ook bladzijde 2 liet mij in de steek. Pas op pagina 38 (!) vond ik een artikeltje van 1/16de pagina (schat ik, ik ben geen specialist) over het glas en de storm waarvan hierboven sprake. Ik vraag me af wat er eigenlijk nog in de Gazet van Antwerpen stond. (Zie dit niet als een politiek statement, eerder als een beschouwing over "perception", "reality", en ook wel "image building" en "manipulatie", en zelfs "ergens met twee voeten tegelijk in trappen")

Blogging

July 9th, 2006

Heb je dat nu ook: ofwel schrijf je een hele post over persoonlijke emoties, en verwijder je die omdat je denkt "dat is niet kies". Ofwel neem je je voor om een uitgebreide post te schrijven over je technische verwezenlijkingen van de afgelopen 6 maanden, maar kijk je eigenlijk al op tegen het werk dat dat met zich meebrengt. Ofwel wil je iets van de daken schreeuwen, maar kan je alleen maar een beetje fluisteren. En dan vraagt men zich af waarom er zoveel blogs doodbloeden.

Noor!

July 5th, 2006

Time flies when you're having fun ... De kaartjes zijn naar het schijnt al gearriveerd, maar ondergetekende heeft zich nog niet eens de moeite getroost om de rest van de wereld op de hoogte te brengen. Laat dat bij deze veranderd zijn!
P7011534.JPG
Afgelopen vrijdag heeft Sandra het leven gegeven aan Noor, een gezonde dochter van 3kg680 en 52cm lang. And there was much rejoicing in Wilrijk ...